Octavia II - usterki, niedociągnięcia

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Perfee
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2005
    • 179

Zamieszczone przez greszczyn
    Może ktoś z forumowiczów jeżdzących 2,0 tdi też ma "sowę"
    W moim 1,9 rano po odpaleniu przez kilka km słychać sowę. Potem ona znika... Nie zgłaszam tego w ASO, bo i tak nic z tym nie zrobią, nawet nie usłyszą. Poobserwuję, czy się nie pogarsza i zobaczymy... Ostatnio się dowiedziałem, że ich polityka jest taka... mówię, że stuka mi zawieszenie, oni, że nie widzą powodów żeby stukało... ja, żartuję, że może koło się urywa... a oni, jak się urwie, to jest Assistance... i tyle pogadaliśmy...
    W Felicii był kangur, w Octavii sowa, fajne te Skody :lol:

Pozdr.
    Perfee
    149 KM / 313 Nm by Masters Tuning

Komentarz

• NEOrADEk
      L&K
      • 2005
      • 1469

Witajcie,
      ostatnio na niewielkich krótkich nierównościach coraz bardziej słychać lekkie głuche stukanie dochodzące chyba z tyłnego zawieszeniach.
      Czy to mogą być wyrobione jakieś gumowe elementy przy amortyzatorach?
      Przejechane autko ma 20kkm.
      Miał ktoś może z OII takie doświadczenia?
      Pozdro.
      O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
      "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

• Laszlo
        Classic
        • 2005
        • 30

We wtorek jadę na przegląd po 30 000 km (OII, 2.0 TDI). To auto przerosło moje oczekiwania (obym nie zapeszył) i nie mam żadnych uwag do zgłoszenia w serwisie. Oczywiście słychać owy świst przy podkecaniu obrotów ale dla mnie to wręcz przyjemność słyszeć i czuć przyspieszenie Jak włączę radio to nie słychać więc czasami specjalnie nie włączam... Miałem też dwa razy przypadek, że tempomat nie chciał się włączyć mimo, iż przed chwilą go używałem... oczywiście "reset" silnika i wszystko działa jak dalej... Nie będę tego zgłaszał bo to pewnie wina softu który w jakiś warunkach się przywiesza... to nic w porównaniu do niebieskiego ekranu w Windows a do Billa przeciez nie dzwonię Generalnie auto po 30 kkm nie zawodzi...

Komentarz

• Aslan
          Classic
          • 2005
          • 21

Niestety u mnie tez ostatnio pojawil sie problem z tempomatem - dziala tylko wtedy kiedy ma ochote. Przez pierwsze pare miesiecy dzialal za kazdym razem, wiec jak na problem z softem to dosc nietypowe (chyba ze podczas przegladu po cichu wgrali nowe oprogramowanie z takim bledem).

Udalo sie komus skutecznie "uzyskac" od ASO wyeliminowanie problemow z radiem Stream? (trzaski, gubienie zapamietanych stacji, etc)

Komentarz

ASO a tempomat i inne

Czołem
            Na przeglądzie (15kkm) zgłosiłem problem z tempomatem (wyłącza się po różnym czasie(30-60min jazdy), a b.rzadko od początku nie działa - reset pomaga) - nie potrafili tego rozwiązać, winę zwalili na odcięcie zapłonu (tym też tłumaczyli wycie alarmu 1 na ok. 10 wejść do samochodu).
            Ale to tylko drobnostki, poza tym samochód bez zarzutu, same plusy. Zaskoczyła mnie niewygórowana cena przeglądu (roczny - olej, filtry oleju i powietrza) - 430 PLN, myślałem, że będzie gorzej...

Co ciekawe - z zauważonych wcześniej usterek - woda sama przestała się lać (nie z powodu suszy , trzasków co ciekawe prawie już nie ma (albo słuch mi się stępił ...

Dodam, że serwis był w Katowicach na Kościuszki.

Komentarz

Pracuję...